Program nou pentru Biserica Neagră

Începând cu data de 1 mai, Biserica Neagră va putea fi vizitată şi duminica, după slujbă.

În timpul verii, respectiv în lunile mai – octombrie, programul de vară presupune un orar de vizitare de marţi până sâmbătă, între orele 10.00 – 19.00, iar duminica, între orele 12.00-19.00;.

Concertele de orgă din stagiunea estivală – din iunie până în septembrie – vor fi integrate în acest program.

Programul de vizitare a fost modificat pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor turiştilor, fără a deranja însă slujbele religioase care se desfăşoară săptămânal.

Biserica Neagră va fi închisă vizitatorilor în zilele sărbătorilor evanghelice (17 şi 27 mai, 31 octombrie, 6 şi 7 noiembrie, 24, 25, 26 şi 31 decembrie), însă va fi deschisă spre vizitare de sărbătorile legale care nu cad în ziua de luni (1 mai, 15 august, 1 decembrie).

Turiştii care doresc să plece cu o amintire de la Biserica Neagră, a fost conceput un fotocard, ce conţine o colecţie de 70 de poze digitale la mare rezoluţie şi un film cu panorama bisericii. Suportul USB va putea fi achiziţionat pentru suma de 40 lei de la casa de bilete.

De asemenea, ghidajul este disponibil în patru limbi (română, germană, engleză şi maghiară), săptămânal fiind organizate şi ghidaje tematice, dedicate vizitării unei anumite porţiuni, şi expoziţii tematice în spaţiile expoziţionale ale bisericii.