ACTA a fost respinsă definitiv!

Acordul comercial de combatere a contrafacerii a fost respins de către Parlamentul European cu 478 de voturi „împotrivă”, 39 de voturi „pentru” și 165 de abțineri.

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Dan Nica, salută hotărârea legislativului European, afirmând că rezultatul votului era de aşteptat având în vedere faptul că cele cinci Comisii (pentru Dezvoltare, Comerț Internațional, Industrie, Cercetare și Energie, Comisia pentru Afaceri Juridice și Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne) nu își dăduseră acordul.

„Deși Grupul Popular a cerut amânarea acestui vot foarte important, s-a respins și, iată, vocile milioanelor de utilizatori de Internet din întreaga Europă au fost ascultate”, a precizat Dan Nica. Acesta declarase încă de la preluarea mandatului de ministru că România nu susține ACTA.

ACTA mai este susţinută în prezent, după o serie de proteste aprinse şi ample discuţii pe această temă,  doar de Statele Unite, Japonia şi Maroc, în timp ce Australia, Noua Zeelandă, Mexic, Elveţia şi Uniunea Europeană au refuzat ratificarea.