Întârzieri de 90 de minute pentru trenurile Braşov – Bucureşti

Circulaţia feroviară se va desfăşura cu restricţii de viteză în intervalul 3 – 6 iulie (la cum se prezintă lucrurile, pe o perioadă mai lungă decât avertizarea iniţială de Cod portocaliu) din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, conform avertizărilor de Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

CNCF CFR SA face precizarea că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

Chiar dacă problema nu este în judeţul Braşov reprezentanţii CFR spun că trenurile sunt nevoite să încetinească pe tronsoanele unde căldura dilată șinele pentru a nu pune siguranţa călătorilor în pericol. „Viteza maximă redusă este de 70 kilometri la trenurile de călători şi de 50 kilometri pe oră la cele de marfă. Temperatura în şine, la punctul cel mai călduros al zilei, este de 50 de grade Celsius”, a precizat Ioan Marcu, şef serviciu CFR Braşov.